ImPulzus Gitár - ImPulzus

GITÁR

Szerinted mit tudsz kihozni magadból 3 hónap alatt?

Gondolkodtál már rajta, hogy mi lenne, ha egy szál gitárral bármit el tudnál énekelni?

Mindig is volt pár olyan dal, amit el akartál játszani a haveroknak?

Vagy pont az a cél, hogy végre bonyolultabb számokhoz is legyen elég tudásod?

Az ImPulzus gitártanárai olyan módszerekkel dolgoznak, amik egyszerre képesek arra, hogy az egyszerűbb területeken gyors eredményeket mutassanak, valamint arra, hogy aki már azon a szinten jár, az izgalmasabb technikai elemekben is hamar tudjanak fejlődni.

Valójában ez az a sorrend, ami szerintünk a legeredményesebb: legyen először öröm leülni, gyakorolni pár egyszerűbb részletet, majd amikor már annyi sikerélményt szerez az ember, hogy állandóan gitározni szeretne, jöhetnek a bonyolultabb fogások.

Abban hiszünk, hogy minden fejlődés akkor a legeredményesebb, ha van egy időtartam, amire előre elkötelezzük magunkat. Ezért nagyjából 3 hónapra hívunk elsőre mindenkit – ami persze, ha közös elégedettséggel zárul, természetesen hosszabbítható, új célokkal folyamatosan tervezhető.

Elsőként egy próba-alkalomra hívunk benneteket, ahol páran közösen tudjátok kipróbálni a hangszert – majd a tanár kollégákkal megismerkedve el tudjátok dönteni, milyen formában tanulnátok tovább.

Ha pedig szimpatikusnak találjátok Zsoltot – és ő is úgy látja, hogy szívesen dolgozik együtt és tud segíteni, már csak meg kell beszélni a kereteket és az időpontot, és kezdődhet is az első pár hónap.

Tőri Csaba, zenei igazgató, karvezető

Szia! Mándli Zsolt vagyok, 2022-ben szereztem gitártanár diplomát a Zeneakadémián. A régizene (reneszánsz, barokk) áll hozzám a legközelebb, két éve lanton is játszok. Három éve tanítok zeneiskolában és magán úton, növendékeim között minden korosztály megtalálható. Kezdő növendékeimnek próbálok egy általános technikai tudáscsomagot átadni, amelyet mindenki a kedvenc zenei stílusában fel tud majd használni.
Az ImPulzus alkalmas arra, hogy a növendék tempójának és igényeinek megfelelően tudjuk felfedezni a gitár széleskörű lehetőségeit.

Élmény és tudás egyszerre

Sosem késő belevágni

3 hónap alatt is érezhető tudás

Jó hangulat, kreatív légkör

Olyat tanulj, amit szeretnél

Mi fog történni jelentkezés után?

 

Pár napon belül felhívunk telefonon, és kitaláljuk, mikor találkozhatunk a próbaórán. Onnantól pedig már minden egyszerűbb: telefonon vagy e-mailben is tudtok egyeztetni a kollégákkal, akik a leginkább segítőkész arcukat fogják mutatni minden nehézség esetén :)

Ha most jelentkezel, akkor ráadásul még benne lehetsz az első 10 növendékben, akikkel szeptembertől vállaljuk a közös munkát…

Hogyan próbálhatod ki?

 

Gyakran akadály szokott még lenni, hogy mi van akkor, ha valakinek nincs saját hangszere. Ebben szerencsére a gitár az egyik legjobban menedzselhető hangszer: ha úgy érzed, hogy biztosan ez lesz a hangszered, akkor segítünk abban, hol tudsz elérhető árban szerezni. Ha pedig úgy látod, hogy még várnál vele, van még pár gitárunk, amit kölcsön tudunk adni a kezdeti hónapokra – és elég, ha csak akkor szerzel saját hangszert, ha már biztos vagy benne.

Az első találkozáskor természetesen gitárral együtt érkezünk mi is, így ki tudjátok próbálni Zsolttal közösen, hogy milyen lesz később – az óra nagyjából 50-60 perces lesz, és minden kérdést merjetek feltenni nyugodtan: azért vagyunk ott, hogy segítsünk.

Hol találkozunk?

 

Az órakat az ImPulzus – Kreatív Zenei Műhely központjában tartjuk, amely könnyen megközelíthető helyen, a Nyugati Pályaudvar mellett található.
1067 Budapest, Csengery u. 76. 1. emelet 7. (107-es kapucsengő)

Sajnos túl sokszor hallunk olyan gyerekekről/fiatalokról, akik egy ponton megunva a kötelező feladatok sokaságát, abbahagyják a zenélést, pedig amikor elkezdték, még nagyon szerették. Vannak, akik aztán egész felnőttkorukban sem találnak új motivációt, hogy megint belefogjanak – pedig ha valami, ez aztán tényleg segít abban, hogy boldogabb legyen az életünk.
Egy gitárral az ember bármikor közösséget tud maga köré vonzani, bármikor hangulatot tud teremteni – ami talán új és gyakoribb kapcsolatokat is hoz az életébe.
Az ImPulzus legfontosabb célkitűzése ezért az, hogy aki nálunk zenél, mindenképp örömét lelje benne hosszú távon. Amit tudunk, megteszünk azért, hogy akár életre szólóan hozzátok nőjön a hangszer, és sose legyen rém, hogy kötelező valahol játszani, vagy valamit játszani, ha valaki nem szeretne.
Azért nem is zárjuk ki: ha valaki a közös munka során motivációt érez, kedvet kap, hogy mások előtt is játsszon, két külön lehetőséget is működtetünk, hogy kisebb vagy nagyobb publikum előtt megmutathassátok, mi mindent tudtok már – ezekről is szívesen mesélünk a próbaórán. Addig is: a legfontosabb, hogy semmi sem kötelező, viszont mindenben igyekszünk motivációt mutatni, miért érdemes :)

“Sokszor annyira gyorsan elrepült az egy óra, hogy azt sajnáltam, hogy már vége van.”

“Az nagyon tetszett, hogy vihettem saját dalokat, és azokat is tanultuk, jó volt ez a nyitottság és rugalmasság.”

“A legjobb érzés talán az volt, amikor meg tudtam csinálni olyan gyakorlatokat, amik elsőre lehetetlennek tűntek, de a folyamatos tanulás és fejlődés élménye végig jó érzéssel töltött el.”

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.