Több mint egy énekóra? Kórushangképzés egyéni jelentkezők számára

Kórushangképzés/Szólóének

Minden korosztály számára

fuvola
kórushangképzés
Hangképzés? Beéneklési gyakorlatok? Miért fontos?

Érezted már, hogy szeretnél magasabban énekelni,
de nem jön ki a hang?

Érezted már, hogy ha sokat énekelsz, megfájdul a torkod?

Mikor adsz magadnak esélyt, hogy legyőzd ezeket?

 

Az ImPulzus – Kreatív Zenei Műhely hangképzési, énektechnikai programot kínál egyéni jelentkezők, kórusénekesek számára. Miben más, mint egy énekóra? Kollégáink olyan énekesek és gyakorló karnagyok, akik sok éve azon dolgoznak, hogy a profi énekkarok hangképzés-színvonalát hogyan lehet a leginkább megközelíteni a mindennapi munka során.

Ének tanulás? Ha egyénileg még nincs bátorságod jelentkezni, Neked hoztuk létre egyedülálló, 3-4 fős csoportos kórushangképzés alkalmainkat és workshopjainkat – ahol rokonaiddal, barátaiddal együtt is várunk :)

Más mint egy átlagos énekóra – praktikus gyakorlatok sokasága, rövid és hosszú távú építkezés, és játék, valamint szórakozás a munkánk lényege, hogy azok is könnyen megtanulhassák mindezt akiknek nem lesz sosem szakterületük, mégis szeretnének az énektanulás területén mélyebb tudás birtokába jutni.

Foglalkozásainkon az a célunk, hogy az eltöltött idő emlékezetes élmény legyen, miközben észrevétlenül rengeteg fontos elemet automatizmussá emelünk. Fontos számunkra hogy lazán és tisztán énekelhessen mindenki, fájdalom nélkül. És ki tudja, akár még a kórus hangerejét is megnövelheti, amint ez sikerül.

2021 áprilisától lehetőséget biztosítunk arra is, hogy kedvezménnyel, vagy esetleg másokat is támogatva jelentkezz hozzánk. Ha érdekel ez a lehetőség, bővebben itt találsz róla információt: ImPulzus Társadalmi Felelősségvállalási Program

Tőri Csaba, zenei igazgató, karvezető

Célom, hogy a fiatal generáció számára is bizonyosságot adjak abban, hogy zenélni öröm, és az életünk egyik kulcseleme. Valójában ki lehet hagyni belőle – viszont általa minden másban is sokkal boldogabbak és hatékonyabbak lehetünk.
10 éve dolgozom amatőr énekkarokkal és fiatal zenésznövendékekkel, közöttük igen gyakran kezdőkkel is, akik aztán a kórusban 2-3 év elmúltával igen gyakran vezető szereplőkké válnak.
Büszke vagyok rá, hogy sokan szólistaként is megmérettetik magukat közülük, valamint arra, hogy az ebből szerzett tudásukból aztán közösen is profitálunk a nemzetközi versenyfelkészülések során.

Tőri Csaba

Király Eszter, hangszer tanulás, fuvola tanár

Hároméves koromban álltam először színpadon, és nyertem meg az első versenyemet – így kezdődött az én zenei karrierem. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatója vagyok.
Az éneklés mellet két éve már a tanítás is az életem része. Fontos számomra, hogy a technikai tudás mellet a növendékek megtapasztalják azt az örömöt, amit az éneklés nyújthat számukra. Mivel a testünk a “hangszerünk”, így még jobban megismerhetjük magunkat, és ami talán a legfontosabb, hogy egy új és csodálatos önkifejező eszközre tehetünk szert az éneklés által.

Híves Boglárka

Király Eszter, hangszer tanulás, fuvola tanár

Hangulatunk, érzéseink, személyiségünk mind hatással vannak arra, ahogyan zenélünk, éneklünk. És ez fordítva is igaz: amilyen zenével foglalkozunk, az formál minket. Számomra az egyik legizgalmasabb része az éneklésnek, ahogyan egy művet magunkra igazítunk. Gyerekkorom óta foglalkozom zenével, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakos hallgatója vagyok. Óráimon fontosnak tartom, hogy olyan darabokat találjunk a növendékekkel, amelyek megszólítják őket, amiket élveznek, amikkel mondanivalójuk lehet. Így nemcsak a zenéhez, de önmagukhoz is közelebb kerülhetnek.

Szabó Anna

Király Eszter, hangszer tanulás, fuvola tanár

A zene és az éneklés szeretete vezérelt arra, hogy minél több technikát megtanuljak a hangképzéssel kapcsolatban. Szeretném ezeken keresztül a tanítványaimnak is megtanítani, hogyan lehet könnyeden, mégis szépen énekelni; úgy, hogy közben ők is felszabaduljanak, és megélhessék azt az örömöt, ami számomra a legtermészetesebben a hangokkal közvetíthető.

Csörgeő Kata

Személyes
tréningek

38.800 Ft-tól*

/ hónap

Azoknak, akik egyénre szabott, igazán személyes tanulási lehetőséget keresnek. Ha tanultál már énekelni, de vannak olyan kérdéseid, amiket egyedül szeretnél megbeszélni. Ha nem tanultál még, és úgy érzed, mások előtt nehezebben menne. Ha azt szeretnéd, hogy csak Veled foglalkozzunk abban az időben, amit rászánsz a hétköznapok sűrűjében. Ha így gondolod: várunk!

___

hetente 50 perces alkalmak

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett

személyre szabott fejlesztés

meglepetés ajándék

3-4 fős, csoportos
foglalkozások

19.800 Ft-tól*

/ fő / hónap

Azoknak, akik már régóta szeretnének megtanulni jól énekelni, de eddig még nem szedték össze a bátorságukat, hogy egyedül hozzákezdjenek az ének tanulás rejtelmeihez.
Az első lépések mindig nehezek, ezért megkönnyítjük a döntést: ha ezt a csomagot választod, nem kell egyedül énekelned az elején, elég akkor, amikor már megjön a bátorságod hozzá. (Segítünk, ne aggódj!)

___

hetente 50 perces alkalmak

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett

csoportban is személyes figyelem

meglepetés ajándék

Kórushangképzés
workshop

HAMAROSAN**

Azoknak, akik szeretik tömöríteni az eseményeket: Kétnapos workshopunk keretében közös, csapatépítő-jellegű foglalkozásokkal melegítünk be, majd felbátorodva hármas csoportokban folytatjuk az ének tanulás trükkjeinek elsajátítását.
A mesterkurzus mindig sokkal töményebb élmény: a rengeteg énekóra és információ mellett élményekkel és játékokkal gazdagabban mehetsz haza.

___

egy teljes hétvége

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett vagy külső helyszínen

10.00-18.00-ig (néha tovább)

közös és kiscsoportos órák

befejezéskor meglepetés ajándék

*Szolgáltatásaink igénybevételének minimális időtartama 3 hónap.
Csoportos óráink 3 főtől indulnak.

Ha úgy érzed, szívesen jönnél, de nem megoldható számodra a meghirdetett összeg,
lehetőséget biztosítunk pár fő számára kedvezményes (50%, esetleg 90%) részvételre, illetve támogatóként is jelentkezhetsz foglalkozásinkra.
Ha ez segítene neked, esetleg szívesen segítenél másoknak, kérlek jelezd a jelentkezéskor, vagy olvass a koncepcióról bővebben itt:
ImPulzus Társadalmi Felelősségvállalási Program
A közös munkát a támogatott formában minden esetben akkor tudjuk megkezdeni, amennyiben a források rendelkezésre állnak – a támogatott formára jelentkezőkkel minden esetben felvesszük a kapcsolatot és egyénileg visszajelzünk az aktuális lehetőségekről.

**Igény esetén a szállás megszervezésében szívesen segítünk.

kórushangképzés
korushangkezpes

Mi fog történni, ha jelentkezel hozzánk?

A jelentkezési felület kitöltése után visszajelzünk az időpont egyeztetéssel kapcsolatban.
A következő napokban nincs semmi konkrét teendőd – elég, ha lélekben készültök az első alkalomra.
Fizetni egy összegben és részletfizetéssel is tudtok az elektronikus formában történt megállapodás alapján, és ha úgy érzitek, hogy tetszett és szívesen járnátok tovább, akkor arra is lehetőségetek van.

Jelentkezz most, vagy írd meg kérdéseidet az info@impulzusmusic.com-ra!

Egyéni határok tágítása

Könnyed virtuozitás

Szólistának kellett volna menned?

Éneklés fájdalommentesen

Miben erősít mindez az élet más területein?

Miért kórushangképzés?

Énekkari fókusszal hirdetjük meg kórushangképzés programunkat, ami után hisszük, hogy életed egyik nagy élménye veszi kezdetét: úgy mehetsz egy kórusba kipróbálni magad, hogy már birtoklod azt a tudást, ami korábban megakadályozott, esetleg attól féltél, hogy úgyse vennének fel. Azon dolgozunk, hogy magabiztosan használd a hangod, ismerd meg a saját hangodnak kényelmes beéneklési gyakorlatok szélés skáláját – így számos énekkar örömmel lát.
Hasonlóképpen, ha már énekelsz: minden, ami közben felmerült nehézség, megoldható, ha alkalmad nyílik személyesen foglalkozni vele egy szakemberrel.

A programban többféle lehetőséggel készülünk, melyekben egyéni, kisebb csoportos, és teljes énekkart
egyszerre foglalkoztató alkalmat, valamint workshopokat is szervezünk.

Fontos számunkra, hogy mindenki olyan formában foglalkozhasson a hangképzés témával, ahogy neki a legkényelmesebb.

Magyarország a mai napig kimagasló a létező amatőr énekkarok számát tekintve, ami óriási érték. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy sokszor olyan fiatalok (és idősebb fiatalok) is csatlakoznak énekkarokhoz, akik korábban nem tanultak zenét egyáltalán, hangképzés fókuszú beéneklési gyakorlatokkal pedig még ritkábban találkoztak. Ez nagyon fontos feladatot bíz a kórusok karnagyaira, hiszen sem kottaolvasásban, sem énekléstechnikában nem várhatnak el magas tudásszintet az együttesek tagjaitól, saját maguknak kell megszervezni a kórus edukációját, és a művek hangi elsajátításában és a beéneklési gyakorlatok tekintetében elegendő segítséget biztosítani. Noha ez egyben a szakma szépsége is, mégis úgy érezzük, hogy érdemes lenne közösen tennünk azért, hogy az énekesek egyenként is alapszintű vagy akár magasabb színvonalú fejlesztésben részesüljenek. Ez a karnagyok számára is új területeket adhat a művészi szabadságban, sőt, a művek kiválasztásában is. Arra dolgoztunk ki ezért egyéni és énekkari programot, hogy a lehetőség minden kórustag és leendő kórustag számára elérhetővé váljon.

„Az együtthangzás nagyon sokat fejlődött, és megerősödtem abban, hogy még hosszú út van a képzett hang eléréséig. Sok apró trükköt tanultam.”

B. Dániel

„Erősebbnek érzem az önbizalmamat az énekléssel kapcsolatban.”

N. Éva

„Szakmai szárnyalások, jó beéneklési technika, szinte tökéletes hangzás élménye.”

M. Brigi

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.