Kottaolvasás - KottaStratégia: az ImPulzus új kurzusa

KottaStratégia

Kottaolvasás és zeneelmélet tanulás már pár hónap alatt

kottaolvasas

Szeretnéd, hogy végre értelmet nyerjen számodra egy kotta?

Mindig azt gondoltad, hogy ez biztos évekbe telne?

Könnyebben elindulnál, ha valaki melletted állna benne?

Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy olyan módszereket kísérletezzünk ki, ami leegyszerűsíti és felgyorsítja a kottaolvasás megtanulását. Olyan feladatokat válogattunk össze, amelyek a leginkább hasznosak minden amatőr zenész számára – azaz olyan fiataloknak és felnőtteknek, akik szívesen foglalkoznának zenével, akár akkor is, ha nem ebből fognak megélni.

Sokan úgy érezhetik, hogy ez egy hosszú, időigényes, és ráadásul keserves folyamat – hiszen gyakran a gyerekek sem tudják megtanulni, pedig éveken át tanulják. Ezzel szemben mi azt látjuk, hogy a gyerekek nagy része nem motivált, és mivel kötelező nekik, ezért általában semmi kedvük az egészhez, így pedig valóban nehéz.

Felnőttként ráadásul még egy dolog egyszerűbb: míg gyerekkorban még meg kell tanulnunk választékosan beszélni, barátságokat építeni, vagy éppen szerelmesnek lenni, egy felnőtt már sokkal több mindent látott a világból – így egy újabb rendszer megértése is sokkal gyorsabb számára.

A KottaStratégia órákat úgy építettük fel, hogy minden tudásszinten be tudjon lépni, aki szívesen foglalkozna vele. A kezdők számára a Belelátó-csoportok arra alkalmasak, hogy akár nulla tapasztalattal is belevághass, és mi arra vállalkozunk, hogy 3 hónap múlva már minden olyan ismeret birtokában légy, amire egy amatőr zenésznek általában szüksége lehet.

Az első lépés egy online vagy személyes próbaalkalom, ahol az a cél, hogy megismerkedjünk és Ti is kipróbálhassátok, nálatok is működik-e az a módszer, amit használunk. Ha pedig szimpatikus, és mi is látjuk, hogy tudunk segíteni, akkor kereshetünk egy helyet a következő hetekben induló csoportok valamelyikében.

Akik már rendelkeznek valamilyen tapasztalattal, de nem igazán elégedettek még a tudásukat, ők az Átlátó-csoportokhoz csatlakozhatnak, ahol összetettebb területeket is érintünk, és egyben az a célunk, hogy az amatőr világban előforduló átlagos nehézséget meg is tudd szólaltatni – akár hangszeren, akár énekelve.

Tőri Csaba, zenei igazgató, karvezető

Tőri Csaba vagyok, kórusvezető, karmester és zenetanár.
A legszebb élmények mindig az amatőr és a félhivatásos világhoz kötöttek már gyerekkoromban is egy-két szenzációs tanárom által.

Az elmúlt pár évben azon dolgoztam, hogy az amatőr zenei világ több különböző szeletét minél jobban össze tudjam kapcsolni: amellett hogy nagyon büszke vagyok a két énekkarra, amiket több mint 10 éve működtetünk, nagyjából 8 éve van módom fiatal zenészeket felkészíteni a zenei pályára, miközben az itt szerzett ismereteket egyre inkább igyekszem az amatőr világ számára is használható formába önteni.

Abban bízom, hogy a KottaStratégia órák sokaknak megmutatják majd, hogy nem ördöngősség egy kottában könnyen eligazodni, és végképp nem elérhetetlen cél, hogy az ember rendszeresen tudjon aktívan zenélni: akár egyedül, akár csoportban szeretné ezt tenni.

BELELÁTÓ

Csoportos óra

11.800 Ft / hónap*

.

Azoknak, akik szeretnének megtanulni alapszinten kottát olvasni, de még egyáltalán nem érzik, hogy tapasztalatuk lenne benne, ajánljuk BELELÁTÓ csoportjainkat.
Az időpontokat közösen határozzuk meg. A fejlesztés során gyakorlatot és gazdag ismeretanyagot adunk a kottaolvasásban, és kifejezetten amatőrök számára hasznos zenei gondolkodási tippek tárházában.

Lehet hogy sosem próbáltad még?
Ideje, hogy megtudd: nem is olyan ördöngősség :)

___

hetente 50 perces alkalmak

7-8 főnek közösen

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett

személyre szabott fejlesztés

meglepetés ajándék

ÁTLÁTÓ

Csoportos óra

13.800 Ft / hónap*

.

Ha már tanultál kottát olvasni, de nem érzed magad komfortosan, ha éneklés közben el kell olvasnod a következő sort – vagy ha úgy érzed, szeretnél átismételni bizonyos dolgokat, de nem szeretnél az elejéről indulni már – Te voltál az elképzelt ideálunk az ÁTLÁTÓ csoportban.

Szeretnénk, hogy te is azok közé tartozz, akik már szinte bármilyen kottát el tudnak olvasni – még ha néha csak lassan is.

___

hetente 50 perces alkalmak

7-8 főnek közösen

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett

személyre szabott fejlesztés

meglepetés ajándék

MÉLYRELÁTÓ

Csoportos óra

17.800 Ft / hónap*

.

Ha már kifejezetten haladó szinten állsz a kottaolvasás terén, de szeretnéd, hogy biztosabb legyél, akár támasza tudj lenni azoknak, akik bizonytalanabbak, akkor rád gondoltunk a MÉLYRELÁTÓ szint megalkotásakor. Itt a konkrét kottaolvasás már izgalmasabb feladatokkal kerül elő, és gyakran közös, harmonikus feladatokkal is foglalkozunk – valamint bizonyos készségek fejlesztése érdekében összetettebb feladatokra is számíthattok.

Ezt a szintet kifejezetten nagyobb gyakorlattal rendelkezők számára ajánljuk.

___

hetente 50 perces alkalmak

3-4 főnek közösen

Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett

személyre szabott fejlesztés

meglepetés ajándék

Bizonytalan vagy melyik szintre jelentkezz?

Próbáld ki a tudásod a KottaStratégia szintfelmérőnkön:

k

*Szolgáltatásaink igénybevételének minimális időtartama 3 hónap.
A KottaStratégia csoportokat folyamatosan, létszámtól függően indítjuk.
A foglalkozások végső időpontjáról az adott csoporttal egyeztetünk.

Ha úgy érzed, szeretnél egy általad választott csoporttal tanulni kottaolvasás, zeneelmélet témában – jelentkezzetek együtt, és hozzátok igazítjuk a tananyagot!
Amennyiben nagyobb csoporttal jelentkeztek, írjatok emailt az info@impulzusmusic.com címen, és megbeszéljük a részleteket!

Mi fog történni, ha jelentkezel hozzánk?

A jelentkezési felület kitöltése után visszajelzünk a következő induló csoport időpont egyeztetésével kapcsolatban.
A következő napokban nincs semmi konkrét teendőd – elég, ha lélekben készültök az első alkalomra.
Fizetni egy összegben és részletfizetéssel is tudtok az elektronikus formában történt megállapodás alapján, és ha úgy érzitek, hogy tetszett és szívesen járnátok tovább, akkor arra is lehetőségetek van.

Jelentkezz most, vagy írd meg kérdéseidet az info@impulzusmusic.com-ra!

Kreatív feladatok és játékok – egyszerűen megragadható tudás

Érdekes, könnyen rendszerbe szervezhető információk

Gyors és könnyű megértést segítő módszerek

Befoltozzuk azokat a hiányosságokat, amik korábban a teljes megértést gátolták

Minden héten valami új, amivel gyakran közösen lepődünk meg, mennyire jól megy

Teljesen kezdőként is követhető volt. Ha többet gyakoroltam volna otthon, akkor gyorsabban meg tudtam volna oldani a feladatokat. Szerintem ez a kulcsa. Mivel nagyon türelmes és biztató vagy, az aktuális csüggedt pillanatokon simán átvezettél minket. :) 

Rull Viki

Nagyon jól követhető volt, összeállt és persze bővült a korábban szedett-vedett tudásom.

Ujvárossy Beáta

Számomra teljesen követhető, és érdekes volt a tanfolyam. A hangnem megállapítása és az akkordok terén fejlődtem leginkább, amit nagyon hasznosnak érzek az éneklésben és a zongorázásban is.

Csőke Zita

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.