Sing&Trust - ImPulzus

Aktív zenei csapatépítés baráti társaságoknak és cégeknek

Örülnél, ha valami igazán kreatív csapatépítő programon vehetnél részt munkatársaiddal?

Szívesen töltenél el velük közösen egy napot, ami végére mindenki egy új oldalát ismeri meg a többieknek?

A közös zenélés már pár óra alatt erőt ad

Sing&Trust program abból a felismerésből jött létre, hogy egy csapat összetartásának egyik legjobb eszköze a közös zenélés – mégis, a legtöbbször erre csak este (esetleg otthon a négy fal között), legfeljebb karaoke közben kerül sor.

Ezért arra gondoltunk, hogy összeállítunk egy olyan programot, ami kettős célt szolgál: egyrészt kikapcsolódást és egy a csapat jobb egymásra hangolódását segíti, másrészt viszont segítünk, hogyan tudja kiaknázni a benne rejlő képességeket, aki szeretné.
Mindez természetesen inkább lehetőség, mint elvárás: mi akkor leszünk boldogok, ha a nap végén azt látjuk, hogy mindenki jól érezte magát, sikerült megtalálnia, amiért jött – és a hangulat is emlékezetes marad számára.
Másrészt segítünk, hogy mindenki aki szeretné, ki tudja aknázni a benne rejlő képességeket.

Milyen programokkal készülünk a csapatépítő tréningen?

A programot két verzióban szervezzük: fél napos és egész napos formában – 4 órás, illetve 7-8 órás időtartamot lefedve.

Kétféle témakörből válogattuk a nap anyagait: a 60-80 perces blokkok egyaránt tartalmaznak kifejezetten zenei feladatokat, amik a kezdeti nagyon egyszerű bemelegítésektől az összetettebb, izgalmas feladatok felé vezetnek, valamint a zenére mint kiegészítő eszközre tekintő, játékos feladatokat, amelyeknek célja az oldott, mindenképp a munkavégzéstől eltérő, szokatlan szituációk kialakítása.

A nap során az a célunk, hogy minél közelebb kerüljetek egymáshoz. Néha ritmusokkal, máskor párnákkal játszunk majd, a nap végére pedig azon igyekszünk, hogy mindenkiből előbújjon egy kis kreativitás is – ki tudja, akár több szólamban is meg tudunk szólalni a végére, sőt talán olyan is lesz aki zenét szerez a végére (ez persze inkább csak választható).

A célunk az, hogy egymás új oldalát ismerjék meg a csapat tagjai, és egy olyan bizalmi légkör is kialakuljon, ami a következő hetek mókuskerekében új feltöltődést ad a csapat egészének.

Kikre számíthattok majd pontosan ?

A programot az ImPulzus – Kreatív Zenei Műhely munkatársai végzik, akik az elmúlt 10-12 évben rengeteg, kifejezetten amatőröknek szóló programot vezettek.

Az ImPulzus szerepvállalása kezdettől az, hogy a zenélés legyen élményszerű, és mindig találjunk benne olyan területet, ahol fejlődhetünk – ha lehet, együtt, közösen. Ennek a módszernek a tanításban is az a lényege nálunk, hogy legyen egy jól kidolgozott módszertan, ami a vázat adja, és ami nem tartalmazhat semmilyen kötelező elemet, emellett pedig mindenkinek személyre szólóan, együtt keressük meg a saját motivációját.

Tőri Csaba, zenei igazgató, karvezető

Tőri Csaba
kórusvezető, zenetanár, az ImPulzus szakmai vezetője

Csaba az itthoni amatőr kórusmozgalom egyik kreatív képviselője, két kórusa 10 év alatt számos izgalmas koncertet csinált – miközben a professzionális zenészek képzésében is aktív szerepet vállal már 10 éve középiskolai szinten.
A visszajelzések alapján nagyon motivált és lelkesítő személyiség, aki felrúgva a megszokásokat, addig keresi a módot, amíg közösen eljutunk az eredményig.

Tőri Csaba, zenei igazgató, karvezető

Marton Laura (Lara)
élménypedagógia tréner, coach

Lara tapasztalati tanulás trénerként több, mint 7 éve foglalkozik csoportokkal, önismerettel és szociális kompetencia fejlesztéssel. Filozófiája, hogy játékos úton fejlődni nemcsak élvezetesebb, hanem sokkal hatékonyabb is. Ahelyett, hogy a feladatokra koncentrálunk, azokat teljesíteni való tehernek éljük meg, az átélt élmények magukkal sodornak, és a tanulás észrevétlenül történik meg.

Kreatív feladatok és játékok – könnyű és bátorságot adó kezdés

Izgalmas kihívások a nap végére

Meglepően sok nevetés, miközben néha azért nagyon koncentrálunk is

Mozgás és zene, zene és mozgás – a cél, hogy önbizalmat, és kooperációt építsünk

Mindig ér majd valami meglepetés

Hogyan tudsz jelentkezni?

Kérjük, írj az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, és pár napon belül felvesszük a kapcsolatot.

Ha a rövid beszélgetés után úgy érezzük, hogy működne veletek is a program, amit megálmodtunk, akkor egy online beszélgetésre hívunk majd benneteket, ahol kicsit jobban feltérképezzük, mire van szükségetek. Itt nagyon fontos lesz majd, hogy Ti is tegyétek fel a számotokra lényeges kérdéseket, illetve itt tudunk majd megállapodni a pontos időrendben, a helyszín és a létszám ismeretében.

Ezután mi megtervezzük a közös programot, azaz innentől már semmi más dolgotok nincs, mint eljönni, és jól érezni magatokat, az előzetesen tervezett kollégákkal együtt.

Mit mondanak akik már jártak nálunk?

Nagyon sokat adott, hogy hozzánk formáltátok a programot és folyamatosan volt visszajelzés és kérdés.

Jó volt itt lenni, és látni, hogy nem csak én izgulok nyilvános szereplések előtt, de megpróbáljuk legyőzni azt.

Közös élménnyel gazdagodtunk, tapasztaltunk. Olyan sok pozitív élmény volt, hogy nem is tudom megfogalmazni :)

Örülnél, ha a Te szervezetednél/cégednél is szerveznénk egy ilyen napot?

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és a többiben már segítünk!

Gyertek, és érezzétek jól magatokat valami igazán különleges programban: aggódás nélkül együtt zenélve, és énekelve!

 


Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.