ImPulzus - Kamarazenei kurzus - 2024 - ImPulzus

ImPulzus Kamarazenei Kurzus 2024

csello

2024-ben első alkalommal indítjuk útjára kamarazenére fókuszáló kurzusunkat, amelynek vendégprofesszora a hazai kamarazeneoktatás egyik kiemelkedő alakja.

Nagyon megtisztelő, hogy elfogadta a meghívásunkat Horn András – aki több száz, mára már professzionális zenész egyik első kamarazene-tanáraként dolgozott, kurzusokon és a Bartók Konzervatóriumban egyaránt.

Horn Andrásról a hallgatói egyaránt a jókedvét, rendkívül precíz és pontos meglátásait és szűnni nem akaró, fáradhatatlan munkakedvét emelik ki – amelyet most megismerhettek az ImPulzus első Kamarazenei kurzusán!

Kurzus időpontja: 2024. május 4. –  május 5.   10:00-17:00

                                       2024. május 11. – május 12.  10:00-17:00

Helyszín: ImPulzus, Budapest (1067 Budapest, Csengery u. 76. 11-es csengő)

Zárókoncert időpontja: 2024. május 12. 18:00

A kurzus legfőbb célja, hogy minél több olyan zenésznövendék, illetve tapasztalt amatőr zenész ismerhesse meg egymást, akik a jövőben várhatóan több közös programon játszhatnak majd együtt, erősítve ezzel a magyarországi aktív zenei közösségek fejlődését.

Arra kérünk, hogy akkor jelentkezzetek, ha már legalább 6 éve játszotok a hangszereteken, vagy ezzel egyenértékű rutinnal, esetleg közép- vagy felsőfokú tanulmányokkal rendelkeztek.

Ezen kívül stílusbeli megkötés nincs: amennyiben tudjátok, hogy milyen darabbal jelentkeznétek, bátran írjátok be a jelentkezési felületbe is, ha pedig csak azt tudjátok, kik és milyen hangszerösszeállítással jönnétek – összekötünk a Tanár Úrral, hogy a  jelentkezési lap kitöltése után közösen ki tudjátok választani, mivel tudtok dolgozni.

Budapesten született. A Zeneakadémián  Meizl Ferenc, majd  Kovács Béla tanítványaként kapott művésztanári diplomát. 1982-től a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanáraként, valamint ugyanott a Zeneiskolai Tanárképző Intézet adjunktusaként működött. 1987-től a budapesti Bartók Konzervatórium klarinét- és kamarazene-tanára, 2011-től a fúvós-tanszak, 2013-tól nyugdíjba vonulásáig az intézmény kamarazene-tanszakának, és az intézmény Új Zenei Projektjének vezetője.

      2015-től állandó klarinétkurzust vezet az Augusztusi Zenei Napokon Hódmezővásárhelyen.  Legkiemelkedőbb növendékei vezető szerepet töltenek be a hazai és a nemzetközi zenei életben!

Előadóművészi tevékenysége középpontjában – a klasszikusok mellett – a kortárs zene áll. Alapító tagja az Intermoduláció Együttesnek, rendszeres közreműködője  a Componensemble, , illetve az Új Magyar Zene (UMZE) együtteseknek. Repertoárjában többek közt Stravinsky, Webern, Schönberg, Berg, Ligeti, Boulez, Eötvös, Messiaen,  Kurtág, Kagel, Carter művei szerepelnek. Közreműködésével számtalan rádiófelvétel készült. Alapító tagja a Trio D’Echo-, a Magyar Korál-kvintett-, az Új Harmónia fúvós-együttesnek. Évtizedekig  klarinétosa a Budapesti Vonósoknak és a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusoknak. Európa szinte összes országában megfordult, de játszott az USA, Japán és az Egyesült Arab Emírségek koncerttermeiben is. Az 1990-es évek elején elkészítette a középfokú fúvós-kamarazene-oktatás tantervét. A Hungaroton Classic-nál 3 önálló lemeze jelent meg.

A Magyar Rádió hangversenyeinek rendszeres közreműködőjeként, játékát számtalan hangfelvétel őrzi. Gyakran vesz részt prózai színházak zenés produkcióiban is. A magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett  tevékenységéért, illetve pedagógiai munkásságáért kétszer jutalmazták  ARTISJUS-díjjal!”

Hogyan tudtok jelentkezni?


Aktív jelentkezőként két formában csatlakozhattok. Amennyiben minden nap itt tudtok lenni, akkor az Aktiv 4 napos csomagot ajánljuk, amiben amellett, hogy minden nap lesz egy órátok a Tanár Úrral, a többiek óráit, valamint a kurzushoz kapcsolódó előadásokat is végighallgathatjátok – valamint ha bekerültök a kurzus legjobb csoportjai közé, a zárókoncertre is meghívást kaptok – amennyiben szívesen játszotok rajta.

Akik inkább csak két napot (pl. nagy távolságból való utazás miatt) vállalnak, nekik az Aktív 2 napos csomagot javasoljuk, ebben az esetben 2×1 aktív órát tudunk biztosítani, amellett, hogy a napok többi óráját is meghallgatjátok.

Lehetőség van passzív résztvevőként is eljönni a kurzusra,  minden esetben a napokhoz tartozó összes óra, előadás és közös program látogathatóságával.

Izgalmasnak látod?

Jelentkezz minél előbb – ha még a Early Bird időszakban befizeted a kurzus díját,
akkor nagyobb kedvezményt is tudunk adni.

Amennyiben nagyobb létszámú kamaracsoporttal jelentkeztek további kedvezménnyel is készülünk – itt láthatjátok a részleteket:

2024. május 4. – május 5.

2024. május 11. – május 12.

Helyszín: ImPulzus, Budapest (1067 Budapest, Csengery u. 76. 11-es csengő)

AKTÍV 4 NAPOS CSOMAG*

31 800 Ft / fő

a két hétvége mindegyik napján (összesen 4 napon) egy-egy alkalom, ahol aktív közreműködőként dolgozik a kamaracsoport

passzív részvételi opció az összes többi csoport óráján

30 perces konzultációs alkalom, és e-mailes kapcsolattartás a kurzus vezetőjével az optimális darabválasztás érdekében

részvételi lehetőség Horn András kamarazenei előadásain

Zenei Munkaképesség-gondozás workshop

a kurzus legjobban teljesítő csoportjai számára részvételi lehetőség a zárókoncerten

igény esetén korrepetitori közreműködés

AKTÍV 2 NAPOS CSOMAG*

19 800 Ft / fő 

a két hétvége 4 napjából összesen 2, előre egyeztetett napon egy-egy alkalom, ahol aktív közreműködőként dolgozik a kamaracsoport

passzív részvételi opció az adott két nap összes többi óráján

30 perces konzultációs alkalom, és e-mailes kapcsolattartás a kurzus vezetőjével az optimális darabválasztás érdekében

részvételi lehetőség adott napok előadásain

a kurzus legjobban teljesítő csoportjai számára részvételi lehetőség a zárókoncerten

igény esetén korrepetitori közreműködés

PASSZÍV CSOMAG

2-4 napra

9 800 Ft / fő

passzív részvételi lehetőség Horn András kamarazenei és meghívott vendégei előadásain

 zárókoncerten való részvétel hallgatóságként

* Jelentkezési határidő Április 23 éjfél. Triónál nagyobb csoportok esetén egyedi kedvezményt tudunk biztosítani.

Az ImPulzus egyik fontos szerepvállalása, hogy ha valaki anyagi okok miatt nem tudna részt venni, de egyébként komoly munkát fektet a tanulásba, akkor ne ez legyen az akadály. Ezért lehetőséget hirdetünk támogatott formában történő jelentkezésre is – erre elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akiknek számottevő segítség lenne, ha 50%-os kedvezménnyel jelentkezhetnének. Kérjük, a jelentkezési lapra írd oda, ha így jelentkeznél – ebben az esetben felvesszük veled a kapcsolatot, hogy ennek milyen módját látjuk lehetségesnek, és van-e még az erre szánt keretből a jelentkezésed pillanatában.

Ha szállásra van szükségetek, írd meg, és javaslunk olyan kollégiumi vagy szállodai helyet, ahol jó tapasztalataink vannak.

Mi fog történni, ha jelentkezel hozzánk?

A jelentkezési felület kitöltése során  a kurzusra kínált csomagjaink bankártyás fizetéssel vásárolhatók meg, melyhez a
Stripe biztonságos felületét használjuk.

Jelentkezésetek továbbítjuk Horn András felé, aki felveszi veletek a kapcsolatot előzetes szakmai kérdések megbeszélése céljából.

Jelentkezz most, vagy írd meg szakmai kérdéseidet a hornandr@gmail.com illetve szervezéssel kapcsolatos kérdéseid az info@impulzusmusic.com-ra!

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.