“Nem vagyok már túl öreg, hogy belekezdjek?” - ImPulzus

„Nem vagyok már túl öreg, hogy belekezdjek?”

Írta: Tőri Csaba

2020. Május 21.

Egész sokan kérdezitek ezt különböző fórumokon. Vannak 30 és 70 év körüliek is – szóval bizton állíthatom, hogy az egyik csoport már tudná a másiknak a választ :)

Igazság szerint a szememben mindig az a kérdés, hogy milyen céllal szeretnétek elkezdeni, esetleg újrakezdeni az éneklést, gitározást, csellózást, stb.

Ahhoz, hogy valaki hivatásos muzsikus legyen, természetesen valamikor 8 és 14 év között már érdemes általában elkezdeni. De még itt is ismerek olyan énekeseket, akik 16-17 évesen kezdték és ma gyakran keresett művészek.

Viszont az a jó hír ebben, hogy ha nem szeretnétek diplomát szerezni feltétlenül, viszont szeretnétek, hogy az aktív zenélés egy bármikor lehetséges programmá váljon – vagyis bármikor odaülhess a zongora mellé, ha elfáradsz, vagy Te lehess a cég karácsonyi bulijának legemlékezetesebb pillanata, amikor fuvolázni kezdtél, és mindenki meglepődött – szóval, ha amatőr zenészként szeretnél jobban kiteljesedni, akkor egész más a helyzet.

Ha úgy érzed, hogy most, az életed jelen pontján alkalmad és kedved van belevágni, akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy nem vagy elkésve.

Gondolj abba bele, hogy ha a következő 1 év alatt csak minden héten egyszer leülsz a hangszer mellé, vagy elmész a kedvenc csapatoddal énekelni egyet ahelyett, mintha ezt nem tennéd… mennyivel lesz több élményed vajon jövő nyárra mint ha ezt most kihagynád?

Szerintem a zenélés mind stresszlevezetés, mind közösségi élmény, de ami még fontosabb, lelki töltődés szempontjából is egyedülálló lehetőség. Ha most érkeztél ahhoz a pillanathoz, hogy ezen morfondírozol, biztos vagyok benne, hogy örömödet leled majd benne :)

Gyere, és olvass legújabb képzéseinkről – és válaszd ki, mihez lenne igazán kedved. Mi az, ami a legjobban inspirál, és mi az amiről szeretnél többet megtudni.

A többi jövőre már úgyis történelem :)

 

Hangszeres képzések

https://impulzusmusic.com/hangszeres-kepzesek/

 

KottaStratégia 

https://impulzusmusic.com/kottastrategia/

 

Kórushangképzés 

https://impulzusmusic.com/korushangkepzes-egyeni-jelentkezok/

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.