Nálunk járt Nemes József - ImPulzus

Nálunk járt Nemes József

Írta: Tőri Csaba

2019. december 4.

Csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak múlt hétvégén :)

Az ImPulzus november végi rendezvényén Nemes Józsefet, a debreceni Lautitia kóruscsalád alapítóját és vezetőjét láttuk vendégül.
Józsi egy rakás új, mindannyiunk számára ismeretlen darabbal érkezett – még a szerzők többsége is ismeretlen volt számunkra. A délelőtt folyamán elmesélte, hogyan épült fel mindaz, amit ma Lautitiaként ismerünk – és végtelenül jó hangulatban próbált is az alkalomra összeállt kb. 35 fős kórussal.
Délután hihetetlen energiával győzte le az ebéd utáni emésztés időszakát, újra és újra meglepődtünk, mennyi ötlettel tartja munkaképes állapotban a csapatot.

Nagyon jó látni, hogy mennyire emberi és emberléptékű tud maradni egy ekkora közösség – ahol elsősorban lelkesedésből, önkéntességből és az egymás iránti felelősségvállalásból építik fel a kórus hangzását – és természetesen óriási profizmussal.

Fantasztikus, hogy az általunk is hangoztatott alapelvek következetes alkalmazása milyen eredményekre vezet: a teljesség igénye nélkül Józsi legfontosabb alapelvei között említette, hogy egy kórustag sose szorongjon egy próbán, mindig kapjon elég segítséget a technikai és az érzelmi megvalósításhoz, valamint hogy a közösség ereje a legfőbb motiváció számára is a folytonos munkához.
Szóval: Kedves Józsi, köszönjük hogy eljöttél – reméljük minél előbb újra találkozunk :)

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.