Bátorság és motiváció a szervezeti kultúrában - mit ad hozzá mindehhez egy kis zenélés? - ImPulzus

Bátorság és motiváció a szervezeti kultúrában – mit ad hozzá mindehhez egy kis zenélés?

 

Írta: Tőri Csaba

2024. június 05.

 

Minden szervezetben vannak fontos sarokpontok, amikhez mindenkinek tartania kell(ene) magát. Azonban amennyire fontos a rendszer, és a folyamatok betartása, legalább ennyire lényeges a nehéz helyzetekben bátor és motivált döntéseket hozni – mindez szervezettől függően a legkülönbözőbb szinteken.

Míg egy spanyol metróvonalon szinte spontán előfordul, hogy az emberek elkezdenek énekelni valamit, vagy valaki előugrik egy gitárral, és máris együtt nevet a spontán összeverődött tömeg, Magyarországon mintha ez elképzelhetetlen lenne. Mintha azt éreznénk, hogy csak akkor vagyunk elég jók, ha képesek vagyunk elég komolyak lenni, és illeszkedni a többi komoly ember hangulatához.


Pedig azt tapasztaljuk, hogy a zenélés során kialakuló közös élmények és emlékek erősítik az emberek összetartását és motivációját, és segítenek abban is, hogy az egyéni és közös hangulat egyaránt javuljon. Egy olyan környezet, ahol aktívan zenélnek az emberek, nemcsak a barátságokat és kapcsolatokat erősíti, hanem személyes fejlődést is hoz.

Mindez egy munkahelyi környezetben kiemelten fontos erővé válik, ha a zene kifejező ereje segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat és egymást, nem beszélve arról a fejlődésről, ami új készségeket és képességeket fejleszt

 


Együtt zenélő munkatársak – hogyan hat ez a cégre?

Összességében, azok a helyek, ahol aktívan zenélnek az emberek, olyan közösségeket teremtenek, ahol a barátságok és munkakapcsolatok egyaránt megerősödnek. Ezek a helyek nemcsak kreatív környezetté válnak, hanem olyan helyekké is, ahol az emberek egymást támogatva és inspirálva fejlődhetnek.

Ezért, ahol az emberek között elfogadottá válik, hogy egy-egy pillanatban valaki elkezd egy ritmust, vagy dalra fakad hirtelen, egy sokkal nyugodtabb, és hangulatosabb közösség jön létre – ahol a közös élmények által erősödik az összetartozás és az egymásra figyelés érzése.

Nem nehéz egy lépéssel továbbmenni: ha valahol ilyen hangulat van, mennyivel jobb hangulatban járnak be az emberek, mennyivel nagyobb a produktivitás, mennyivel ritkábbak a konfliktusok és a betegszabadságok. Ahol szívesen vagyunk, és jól érezzük magunkat, onnan kevésbé akarunk elkésni, vagy éppen kikerülni onnan.

Amióta az ImPulzusnál a Sing&Trust csapatépítőt bevezettük, magunk is meglepődtünk, mennyi ilyen történetet hallottunk-láttunk. Olyan szervezetek, közösségek ahol szép számmal akadtak konfliktusok a visszajelzések alapján, hirtelen a rájuk szabott játékoknak és zenei elemeknek köszönhetően elkezdtek felszabadultan, együttműködően kommunikálni.

Már nem az lett a következő kérdés, hogy meg kell-e csinálni valamit együtt, hanem hogy hogyan lehetne azt jobb hangulatban, a többieket is bevonva, gyorsabban elérni.
Ha van kedved, olvass róla, hogy mit csinálunk – hátha Te is találsz benne olyat, ami érdekes lehet számodra:
https://impulzusmusic.com/singandtrust/ 

Belülről jön a legjobb motiváció. Segítünk megtalálni!

Szerintünk az iskola feladata, hogy ösztönözzön. Élményből születnek a vágyaink, vágyból pedig tudásunk.

Alapvető szabadságjogok, 12. passzus: Énekelni mindenkinek joga van!

Van, akinek 10-15 év, míg rájön, hogy a zenélés hiányzik az életéből. És van, aki eljön az ImPulzushoz előbb.